De koelkast

Het was koud in de stad. Ik fietste en fietste en ik had het warm. Niet omdat ik zo hard fietste. Het tegenovergestelde was eerder het geval. Mijn gebrek aan snelheid zou eerder een koud gevoel door mijn lijf moeten laten gaan, maar ik had het warm. Op mijn fiets in de stad.

Ik had zojuist een huis bekeken. Een huis waar ik wilde wonen. Een huis dat mijn huis moest worden. Een huis dat ik zou ruilen voor mijn huis. In een stad die ik zou ruilen voor mijn stad. Ik zou een eind komen, maar de twintig jaar in Hoorn niet gaan redden. Ik was zojuist in het huis geweest dat mijn huis zou gaan worden.

Ze had het zelf gezegd. Ze was blij dat ik zo enthousiast over hun huis was. Ze hoefde mijn huis niet eens te zien. Was ze alleen geweest dan zou ze ongezien ja zeggen en de papieren ondertekenen. Zij blij ik nog blijer. Het was slechts zaak om een week later haar man te overtuigen. Daar hoefde ik me geen zorgen over te maken. Ze bleek geweldig te kunnen liegen.

De afmetingen van mijn woonkamer met open keuken viel ze een beetje tegen. De afmetingen van hun woonkamer werd in hun hoofd opgeblazen tot de afmetingen van een voetbalveld. Konden ze hun koelkast wel kwijt? De koelkast als struikelblok voor een voor beide partijen betere woonsituatie? Je gaat een huis toch niet weigeren, omdat de kleur van de dakpannen niet bij je bank past?

De koelkast werd gebruikt als struikelblok. De werkelijkheid bleek een andere optie te zijn. Ik zag het deze week staan. Een driehoeksruil. Met een iets ruimere woning dan dat ik ze kon bieden. De koelkast had makkelijk gepast. Het andere huis was gewoon aantrekkelijker. Niets mis mee met een betere aanbieding, maar zeg dat dan gewoon. Doe het niet met een smoes, maar zeg het gewoon.

Om een lang verhaal kort te maken. Ik zoek dus nog steeds een woonruimte in de grote stad die Amsterdam heet. Mijn wensen zien niet groot. Een klein huisje is genoeg. Twee kamertjes is all I need. Ik heb eventueel een drie en een halve kamer woning in Hoorn er voor te ruil. Weet u iets? Kent u iemand die iets weet? Wilt u voor mij uw oren en ogen open houden?

7 Responses to “De koelkast”

 1. Mchael Minneboo Says:

  Ik leef met je mee Frommel! Het valt niet mee iets te vinden in deze prachtstad, ik heb mazzel gehad. Beetje lullig van die mensen om te liegen over de koelkast maar kennelijk vinden ze liegen makkelijker dan uitleggen hoe de vork in de steel zit. Zo gaat dat.

  Succes met zoeken!

 2. Impa Says:

  Ontzettend balen, zo’n teleurstelling.
  De kans is miniem dat ik iets in Amsterdam hoor, maar ik zal aan je denken. If. Ever.
  Succes!

 3. semtex Says:

  een vriendin in AMS zoeken en bij haar intrekken lijkt me een effectievere manier.

 4. esther Says:

  Ik zal dat zeker doen. Ik hoor weleens wat namelijk.

 5. frommel Says:

  @semtex. na 2 maanden bij haar intrekken is een ietwat rap :)
  @esther. fijn!

 6. Wenz Says:

  Bleuh. Domme actie, die koelkast-smoes. Inderdaad, zeg het dan gewoon. Maar ja, ‘beleefdheid’ he. De kans dat ik iets hoor over woonruimte in A’dam is verdacht klein, maar ik gun het je in ieder geval van harte.

 7. Rob Alberts Says:

  Vreemd genoeg wordt er weer een klein beetje gebouwd in Amsterdam.
  Maar of het hier mooi wonen is?
  Voorlopig wil ik hier niet meer weg.

  Heb jij intussen je plek gevonden?

  Vriendelijke groet,

Leave a Reply