Onbereikbaar

“Wij hebben uw My T-Mobile wachtwoord per sms naar u toegestuurd.”

Ehm….per sms naar mij toegestuurd? Tsja, dat is dus een beetje het probleem. Ik maakte dat My-T-Mobile account aan om de mij toegestuurde nieuwe sim-kaart te activeren. Dat moet online of telefonisch, maar geen klantenservice die op zondag open is. Al waren ze het wel. Ik had ze niet kunnen bellen zonder geactiveerde sim-kaart.

En zo ben ik al sinds woensdag telefoonloos. Mijn vaste shag, sleutels, geld, telefoon ritueel stokte bij de telefoon toen ik het huis wilde verlaten voor het woensdagavond zaalvoetbal uurtje. Shag, check. Sleutels, check. Geld, check. Telefoon…telefoon…telefoon…geen check.

Nergens een telefoon te bekennen.

Ik zoek op de voor de hand liggende plekken. Ik zoek op de niet voor de hand liggende plekken. Ik zoek nog een keer op de voor de hand liggende plekken. Geen telefoon. Ik ga mijn gangen van de dag na. Vanochtend heb ik nog gebeld. Vanmiddag nam ik hem mee toen ik mijn rijbewijs ging aanvragen. Sinds een minuut of vijftien ben ik hem kwijt.

De tijd begint te dringen. Het loopt al tegen zevenen. Er moet gevoetbald worden. Gevoetbald en daarna dienen er biertjes gedronken te worden. Sporten is leuk, maar het na-zitje is net zo belangrijk. Ik doe nog een laatste ronde. Ik kijk zelfs in de wasmand en verlaat mijn huis.

Na de voetbal en het na-zitje zullen twee vrienden me proberen bellen. Ligt de telefoon wel ergens in huis dan zal Miserlou van Dick Dale klinken en kan ik hem misschien traceren. Anders het zenuwachtige “plikkeplik” geluid van een gemiste oproep wel. Tegen mijn gewoonte in zet ik geen muziek op als ik thuis kom, maar het huis blijft, op het spinnen van de kat die blij is dat ik er weer ben na, stil. Via een email begrijp ik dat mijn telefoon direkt in de voicemail is geschoten.

Donderdagochtend bel ik T-Mobile. Ik blokeer mijn sim-kaart, laat een nieuwe opsturen en zet mijn abonnement om. Over vier weken wordt op mijn werk een iPhone afgeleverd. Vanochtend heb ik telefonisch mijn tijdelijke sim-kaart weten te activeren. Ik ben al vijf dagen telefoonloos. Hoewel ik bijna nooit bel en ook bijna nooit gebeld word voel ik me al vijf dagen naakt en onbereikbaar. Vanaf vanmiddag heb ik weer wat kleren aan.

Ondertussen ben ik wel al uw telefoonnummers kwijt, want nee een backup heb ik (natuurlijk) niet gemaakt…

3 Responses to “Onbereikbaar”

 1. jack of hearts Says:

  Soms weet je pas hoe belangrijk iets is als je het kwijt bent.

 2. robba1974 Says:

  Idee voor je 1e ringtone op je iphone: reigning sound – call me!!

 3. carolien Says:

  ja een man kan niet zonder zijn pokkie…

  ik geef onze nummers in een email, maar heb je email adres niet dus moet je ons maar emailen.

  ik vind het heerlijk. zo af en toe telefoonloos. ik zet em ook vaak uit of stil zodat ik hem heerlijk kan negeren.
  u krijgt mijn nummer dus wel, maar verwacht er niet te veel van :)