Zondag

Het jeukt als de ziekte. Genezing gaat altijd gepaard met pijn of irritatie. Het jeukt net als de standaard ga je hem nog inkleuren vraag. Er zijn antwoorden die vermoeiender zijn dan de vragen.

Ergens halverwege de middag schaam ik me bijna. Voor mezelf. Voor de dag die ik beleef. De dag die ik niet beleef eigenlijk, want het is 16:00 en ik heb nog geen kloot gedaan. Of beleef ik de dag daardoor juist des te meer? Hangend op de bank. Het linkeroog richting een sportuitzending op televisie zonder geluid. Het rechteroog scanned kranten, strips en de nieuwe VI seizoensgids. In het linkeroor muziek van St.Vincent, The Detroit Cobras en Joan Jett. In het rechteroor de geluiden van de straat. De kat spint tevreden om mijn huiselijke lethargie. Na het avondeten veins ik intellectueel te zijn en kijk naar zomergasten, maar stiekem naar een film met de toyboy van Demi Moore.

Het jeukt als de ziekte. Genezing gaat altijd gepaard met pijn en irritatie. Het jeukt net als de standaard vraag hoe ik het ga inkleuren. Er zijn antwoorden die onduidelijker zijn dan de vraag.

Is het een aangeboren ontevredenheid? Is het een aangeboren talent tot dromen? Is het gras aan de overkant echt altijd groener? Is het hier aan deze kant dof en uitgedroogd of verkleurt mijn waarneming de werkelijke kleuren?

Een volmonding ja op alle vragen?

Hoogstwaarschijnlijk wel. Hoogstwaarschijnlijk, maar daar is niets mis mee. Word ik gelukkiger daar met haar, met haar of daar of waar dan ook? Wel of niet? Het antwoord, de uitkomst is misschien wel helemaal niet waar het om gaat. Misschien gaat het wel om het dromen zelf. Loodst het kijken naar de groene oase aan de overkant mij overal doorheen. Als doel. Als richtpunt. Hoe vertroebeld dat beeld ook is.

Niet omdat het nu het verrotte leven van is. Niet omdat ik ongelukkig weg kwijn in een donker hoekje, maar omdat er niets mis is met dromen. Met zoeken naar een groener gazon. Met een stap terug en twee vooruit.

Ondertussen probeer ik de jeuk niet weg te krabben.

2 Responses to “Zondag”

  1. Edy Says:

    Maarre… Ga je ‘m nou nog laten inkleuren???

    *duikt gauw weg voor vliegend object*

  2. frommel Says:

    @edy. Ik kijk om me heen en zie een niettang, een telefoon, een radio, een half volle fles water, een banaan, een bekertje koffie en een stapel papier. Voorkeur?

Leave a Reply