Halverwege de trap

Hij stapt altijd iets eerder in dan zij. Als hij halverwege de trap is kijkt hij als iedere ochtend achterom waar ze blijft. Als ze het ziet lacht ze haar verliefde lach. Een lach die de afgelopen weken met de dag verliefder is geworden. Dit zijn niet meer twee collega’s die elkaar gewoon leuk vinden.

Vanochtend is haar blik nog verliefder. Zijn achterom kijken gevuld met een nog groter verlangen. “Waar blijf je?” Ik ben hier, lacht ze terug. Hij blijft vandaag staan. Midden op de trap. Tot zij op dezelfde hoogte staat. Ze geeft hem lachend een duw en maant hem tot doorlopen. Hij wijkt van de regels van hun spel af. Hij openbaart hun geheim. Hun geheim dat ik de afgelopen weken heb zien groeien.

Straks zullen ze stilzwijgend tegenover elkaar in de volle coupe zitten. Allebei weggedoken in hun gratis krant. Als twee toevallige forensen, maar stiekem met de knieen tegen elkaar. Een golf van electriciteit gaat door haar heen. Ze doen alsof, maar lezen geen letter. Af en toe een stiekeme blik of glimlach. Ze weten het allebei.

Ze weten het allebei. Het is niet ver weg meer. Tussen nu en binnenkort vertellen ze thuis van overwerk. Het wordt laat vanavond, wacht maar niet op mij. Ze vertellen van overwerk, maar nemen een middag vrij. In een vreemde stad zullen ze verliefd tegenover elkaar zitten. Eindelijk kan hij haar handen strelen. Hij deed het al vaak, maar nu doet hij het echt.

Verliefd zullen ze tegenover elkaar zitten. Het onvermijdelijke nog even uitstellen. De spanning nog even vast houden. Nog even doen alsof ze nog terug kunnen, maar de hotelkamer is al geboekt. Straks zal zij moe en voldaan in zijn armen liggen. Hij heeft haar bemint en het was nog beter dan ze gehoopt had. Zo vrijt Johan thuis niet meer met haar. Al sinds een jaar of 10 niet meer. Het schuldgevoel komt de andere dag pas. Het onvermijdelijke.

Ik zal het zien. Als hij de volgende dag halverwege de trap om kijkt waar ze blijft.

3 Responses to “Halverwege de trap”

 1. Polle Says:

  Aha. U bent een observator. Mooi geschreven.

 2. Herr Meijer Says:

  Al dat gevoos in het openbaar (vervoer). Bah :)

 3. carolien Says:

  heb ook zo’n onderweg liefde zien opbloeien.
  beiden een trouwring en na een aantal weken aan het kussen in de trein… ik kreeg er toch een soort “foei!”-gevoel bij. ze stapten overigens bij verschillende stations uit onderweg van werk…

Leave a Reply