Archive for the ‘youtube’ Category

Rad van Fortuin

Saturday, September 26th, 2009

Santa Barbara, Prijzenslag, Rad van Fortuin, Goede Tijden Slechte tijden.

Iedere door de weekse dag. Drie zelfbenoemde punks op de bank. Een pot vers gezette gemalen koffiebonen koffie op het theelichtje voor ze. Net terug van wat aan rommelen en koffie drinken in het plaatselijke poppodium. Verse koffie voor de buis.

De begin dagen van de commerciele televisie in Nederland. Toen het allemaal nog iets kneuterigs had. Hans Kazan kon ook toen eigenlijk al niet. De begin dagen van de commerciele televisie in Nederland. Toen het leek alsof iedereen in de stamkroeg nog in de bijstand zat. Of kneiterhard werkte. Die waren er ook.

Er is geen woord van gelogen. Zo goed als iedere door de weekse dag zaten wij als zelfverklaarde punks voor de buis. Santa Barbara, Prijzenslag, Rad van Fortuin en Goede Tijden Slechte tijden.

De begin dagen van de commerciele televisie in Nederland. Toen er nog niet vijftien verschillende zangtalentenjachten waren en nog geen wie gaat er het eerst vreemd realitieshows. Toen heel Nederland nog warm liep voor een Hans Kazan die ook toen eigenlijk al niet kon. Toen heel Nederland gespannen keek naar de wie wordt de nieuwe bordjes omdraaister bij Rad van Fortuin talentenjacht toen Leontien had aangekondigd dat ze er mee op hield.

Dagen lang zagen we kandidaten voorbij komen. Cindy Pielstroom won uiteindelijk. Tenminste dat dacht ik. Het blijkt dat Cindy Patricia Rietveld opvolgde die op haar beurt dan dus weer wel de opvolgster van Leontien was. Cindy Pielstroom komt uit Hoorn. Cindy heeft bij kenissen in de klas gezeten. Roem en bekendheid is altijd dichterbij dan je denkt.

Rad van Fortuin was Rad van Fortuin niet meer na het vertrek van Leontien. Hans Kazan zit failliet in Spanjer en af en toe mis ik Hans van der Togt zomaar. Of Cruz en Mason Met z’n drieen op de bank. Met een versgezette pot koffie voor ons op tafel. Arnie heeft tegenwoordig een baard en schijnt te roken. Om de huishoudportemonnee te vullen gaat Leontien weer bordjes omdraaien.

#ikbeken

Monday, September 21st, 2009


Met dank aan de vrachtwagenchauffeur die hem vandaag op de radio aanvroeg.

En dan beloof ik u bij deze plechtig dat ik de komende week ook weer een paar stukjes zal schrijven tussen al mijn drukke bezigheden door.

#ikbeken

Tuesday, September 8th, 2009

Cameo-Word Up
M.A.R.R.S.-Pump Up The Volume
Frankie Goes To Hollywood-Rage Hard
Snap-The Power
Paul Hardcastle-19
Genesis-Mama
Destiny’s Child-Survivor
Shakin Stevens-Behind The Green Door
2 Unlimited-No Limit
Coolio-Gangsters Paradise
Sugababes-Freak Like Me

#ikbeken

Sunday, August 9th, 2009

-Andre Hazes – De Vlieger
-Rick James – Superfreak
-ABBA – The Day Before You Came
-Madonna – La Isla Bonita
-Rockwell – Somebody’s Watching Me
-Rubberen Robbie – Het gehele oeuvre
-Sigue Sigue Sputnik – Love Missile F1-11
-Chaka Khan – I Feel For You
-Righeira – Vamos A La Playa